/ Dariknews.bg
Протест на превозвачите в Хасково остави работници и ученици без превоз
99461
Протест на превозвачите в Хасково остави работници и ученици без превоз
  • Протест на превозвачите в Хасково остави работници и ученици без превоз
Протест на превозвачи днес в Хасково спря автобусите по няколко направления.
 
Инициатор е Себахтин Исмаил, а причината - недоволството му от новите квоти по линията Хасково - Минерални бани и курсът в 7.15 ч. от Хасково, който според него е най-натоварен и вече ще е от квотата на Минерални бани. По думите му това ощетява хората и бизнеса в Хасково.
 
С този мотив на сесията в петък Себахтин Исмаил поиска оставката на кмета Добри Беливанов и заплаши с протеста в понеделник. "Принудени сме на този ход, за да покажем, че не сме съгласни с управлението на тази община", коментира Себахтин Исмаил.
 
В петък след заседанието на общинския съвет хасковският кмет Беливанов изпрати ново писмо до областния управител Станислав Дечев, като иска спешно свикване на транспортната комисия, на която да бъде разгледано предложението курсът в 7.15 ч. от Хасково до Минерални бани да остане от квотата на областния център.
 
Дечев обаче заяви, че ново заседание може да бъде свикано най-рано след месец.
 
На извънреден брифинг днес кметът на Хасково Добри Беливанов определи изказването на Себахтин Исмаил по време на сесията, като политическо и посочи, че превозвачите не изпълняват коректно задълженията си към общината, за което заплаши със санкции и прехвърли решението на проблема към областната транспортна комисия.
 
Превозвачите се заканиха, че ако липсва адекватна реакция, протестът им ще продължи.