Полицаи откриха дрога в Хасково и Димитровград
Полицаи откриха дрога в Хасково и Димитровград / Dariknews.bg, архив

9,68 грама марихуана и 3,47 грама амфетамин конфискуваха димитровградските полицаи, съобщиха от полицията в Хасково. Вчера около 18 часа на булевард „Стефан Стамболов” в Димитровград, криминалистите са извършили обиск на 31-годишен мъж, в когото са открили 0,5 грама марихуана. Установено е, че дрогата е закупена от 27-годишна димитровградчанка, открита от служителите на улица „Бригадирска”. В хода на проверката в нея са намерени 0,5 грама марихуана и 0,5 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин.

При разследването станало ясно, че момичето от своя страна се е снабдило с дрогата от друга 41-годишна димитровградчанка, задържана от криминалистите в междублоковото пространство на булевард „Стамболов”. Там са намерени и 4 полиетиленови топчета с амфетамин с тегло 2,47 грама, а в дрехите й - 6,7 грама марихуана. Последвало е претърсване в жилищата, обитавани от последната, на булевардите „Стамболов” и „Раковски”, където са открити още 2,48 грама марихуана, електронна везна и купчинка с бял прах - амфетамин с тегло 0,5 грама. Тримата са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

2 саксии от рода на конопа иззеха хасковските криминалисти. Вчера те са извършили проверка в дом на улица „Родина” в Хасково, обитаван от 33-годишна жена, позната на органите на реда. В хода на проверката са намерени и иззети 2 саксии с канабисови растения с височина 130 см. И по този случай е образувано досъдебно производство.