/ Dariknews.bg, архив
„Община Хасково е имала изключително добро сътрудничество с група Джон Стийл и се надявам, то да продължи и през настоящата година”, каза Златка Караджова, директор  на дирекция Хуманитарни дейности и обслужване на населението. Това съобщиха от кметството след като по-рано през деня от Джон Стийл обявиха, че няма да участват в организацията заради „апатични чиновници” в кметството.
 
Получено е предложение от Красимир Димитров в качеството му на представител на рок група Джон Стийл. В него се предлага съдействие за организирането на Хасково Рок фест 2018 година. Според предложението за реализацията на фестивала, ще са необходими средства за озвучаване, сценично осветление, реклама, хонорари на групите, нощувки на участниците, които не са от Хасково в размер на 15 000 лева.

Освен това в предложението има изброени списъци с групи, на някои от които са отбелязани, че хонорарите им не са включени в посочения бюджет от 15 000 лева, казват още от администрацията.
 
Общински съвет Хасково утвърди - Културен календар на общината за 2018 година. За Рокфест Хасково 2018 са предвидени 10 000 лева.
 
В ход е организацията на събитието от служителите от отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“.
 
Всички групи, които желаят да участват във феста на 29 и 30 юни могат да подават своите оферти на culture1_haskovo@abv.bg, или на karadjova@haskovo.bg.