Нирвана в Димитровград и Хасково
Нирвана в Димитровград и Хасково / Драматично-куклен театър „Константин Величков“ – Пазарджик

Хитовата постановка на режисьора Иван Добчев „Нирвана” от Константин Илиев ще се играе от 19 ч. тази вечер в димитровградския театър "Апостол Карамитев". Това е пиеса за любовната трагедия на Яворов и Лора, въпреки че двамата герои не са назовани с истинските им имена, а са представени, като Мъжа и Жената. В ролите им са Христо Бонин и Ирмена Чичикова, която за играта си в тази постановка през 2009 г. печели „Аскеер”. С няколко номинации за театрални награди е и музиката на Асен Аврамов. Сценографията е на Венелин Шурелов. „Нирвана” на Иван Добчев е силно осъвременена. Представлението е Великолепен текст и блестяща актьорска игра, пишат критиците.

Копродукцията на театрална работилница „Сфумато“ и Драматично-куклен театър „Константин Величков“ – Пазарджик димитровградчани тази вечер могат да гледат при цена от 6 лв. Пиесата „Нирвана” вече трето десетилетие шества по българските театрални сцени. Играна е с успех в Лондон, Москва и други европейски градове.

Иван Добчев е режисьор на димитровградския театър в периода 1973-1975 г. Той ще получи една от наградите му „Лице на ОДТ „Апостол Карамитев”, обяви преди старта на есенния сезон директорът Тодор Боянов.

Утре вечер „Нирвана” ще гостува и в ДКТ "Иван Димов"- Хасково.

 


<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->