Награди за учители и ученици в ЕГ Богоров
Награди за учители и ученици в ЕГ Богоров / DarikNews

Директорът на димитровградската езикова гимназия Красимир Кръстев и преподавателят там Тодор Тодоров ще получат тази година награди „Неофит Рилски", информираха от гимназията. Церемонията за връчване на отличията ще бъде на 19 май, в София.

За наградата „Учител на годината", която се връчва в община Димитровград всяка година, е номинирана Бистра Жекова- преподавател по български език и литература от ЕГ „Д-р Иван Богоров".

Награди за учители и ученици в ЕГ "Богоров"
netinfo

За поредното отлично представяне в националната олимпиада по гражданско образование от възпитаници на гимназията, съобщиха на пресконференция днес там. Дванайсетокласничките Елеонора Райкова и Дарина Пейчева, чийто ръководител е Тодор Тодоров, се завърнаха с лауреатски звания. Специален приз от комисията получи Елеонора Райкова, която с отличната оценка от олимпиадата вече е приета за студент в желаната от нея специалност. С проект за доброволчеството е участвала Дарина. Ученическият филм "Моят Димитровград", реализиран по общинската програма "Димитровград на младите" е представила пред журито Елеонора с помощта и на преподавателя Бистра Жекова.

За 7-годишното съществуване на олимпиадата по гражданско образование 24 възпитаници на димитровградската езикова гимназия са сред допуснатите до защита на национален кръг, а 7 са лауреатите, отчете Тодор Тодоров. Той коментира, че казусите, които е трябвало да бъдат решавани тази година, биха затруднили и сериозни политици. Сред тях бяха теми за бежанците в България и домашното насилие.