Медсестрата от хирургия с ключов пост в хероиновия канал
Медсестрата от хирургия с ключов пост в хероиновия канал / Фейсбук

32-годишната медицинска сестра от Хирургия-Хасково Галя Асенова е заемала доста отговорна позиция в групата за трафик на хероин, която беше разбита вчера. Дарик научи, че дамата е играела ролята на диспечер.

Тя е човекът, който е осъществявал контактите между хората в групата, които в повечето случаи не са говорили помежду си лично. Галя Асенова е била гласът на хероиновата банда. Тя е получавала данни за осъществяване на срещи, които е трябвало да съобщава. Давала е информиция къде и кога трябва да се достави съответна пратка, или на кой адрес трябва да се осъществи среща. Това обяснява намерените 50 телефона и сим карти на работното място на медицинската сестра.

В личното шкафче на Галя в хирургия беше открито огнестрелно оръжие. За него разбрахме следното. Основата е ловна пушка, а цевта е сменена с такава на автомат калашников. Била е пригодена да стреля с патрони 7,62 мм. Все още се изяснява защо медицинската сестра е вкарала оръжието в болницата. По неофициална информация ще се установява дали оръжието е било скрито там защото може да е свързано с друго престъпление.  

По отношение на диспечерската си дейност най-вероятно Галя е получавала заповедите от съпруга си Станимир, по-известен като Сехчо/турското му име е Сейхан/, който в момента се издирва. Другият издирван е 55-годишният Николай от Хасково с прякор Кайчо. Преди години Кайчо се представяше за член на една от мутренските групировки. Дарик научи още, че за разбиването на престъпната група, наблюдавана в продължение на осем месеца са използвани СРС-та.