Масларова: Държавата да се разплати с фирмите, а не да им праща люти проверки
Масларова: Държавата да се разплати с фирмите, а не да им праща люти проверки / DarikNews
Масларова: Държавата да се разплати с фирмите, а не да им праща люти проверки
53381
Масларова: Държавата да се разплати с фирмите, а не да им праща люти проверки
  • Масларова: Държавата да се разплати с фирмите, а не да им праща люти проверки

Законодателните предложения на левицата в сферата на социалната политика коментира предконгресно в Димитровград днес депутатът от Хасковски регион Емилия Масларова. 29 са те и сред тях са увеличаване на осигуровката за пенсия с 2 процентни пункта, на тази за безработица- с един, нарастване на месечните добавки за деца до 50 лв., обвързване на потребителската такса в здравеопазването за хората от третата възраст с минималната пенсия, а не с минималната работна заплата и др.

България е една от страните в ЕС с най-бърз темп на нарастване на безработицата и то сред младите хора, затова настояваме спешно чрез националния план и оперативната програма „Развитие на човешките ресурси" да бъде осигурена субсидирана заетост, като се разкрият около 20 000 работни места за хора до 29-годишна възраст при средна заплата около 600 лв., посочи Емилия Масларова.

Някак свенливо се премълчава, че в годишния доклад за състоянието на националната сигурност през миналата година един от основните посочени рискове, е бедността. Над 30 процента от българските домакинства са на ръба на оцеляването и най-малкото, което държавата трябва да направи, е да си плати задълженията към фирмите, а не да им изпраща люти проверки, коментира още Емилия Масларова. Чуйте я в звуковия файл.

Масларова Държавата да се разплати с фирмите а не да им праща люти проверки
netinfo

В Димитровград тя първа от общината се включи в подписката с искане за свикване на референдум по въпроса за атомната енергетика.