Къща на ужасите и още 21 атракциона в парк Марица за димитровградския панаир
Къща на ужасите и още 21 атракциона в парк Марица за димитровградския панаир / Darik News

Къща на ужасите, виенско колело, гондола, надуваеми батути, блъскащи колички, скутер, въртележки и стрелбища са част от атракционите, които ще изпълнят централните алеи на парк „Марица" в Димитровград за традиционния панаир. 22 е броят на атракционите тази година, съобщи днес специалистът от дирекция „Общинска собственост" на администрацията Йордан Иванов.

Общо 32 са издадените разрешения за търговия на открито. 5 са подадените заявления за разполагане на заведения за хранене, като за 4 вече е внесена и съответната такса. Най-много- 9 ще са казаните за продажба на варена царевица, следвани от тези за мекици и понички- 8, 7 са щандовете за захарни изделия, 4 за пуканки, 3 за детски играчки, 2 за дюнери и 1 за бижутерия.

Макар и срокът за внасяне на заявления от желаещи да търгуват на открито по време на панаирните дни да изтече, от администрацията уверяват, че няма да върнат никой. Предупреждават обаче, че контролът за самонастанили се ще бъде постоянен, като се въвежда и строг пропускателен режим за автомобили. На проверка от агенцията за безопасност на храните ще бъдат подложени и заведенията на открито, съобщи още Йордан Иванов.   

Празниците на Димитровград започват от утре- 25 август и ще продължат до 2 септември включително. Панаирът в парк "Марица" ще стартира официално от понеделник- 27 август, тъй като сме оставили събота и неделя, като гратисни за настаняване на търговците, обясни Иванов.