И читалището почете деня на детската книга
И читалището почете деня на детската книга / netinfo

Библиотеката на Образцово Народно Читалище "Заря - 1858" в Хасково съвместно с новосформирания клуб "Ние сме приятели на читалище "Заря" от учениците на 2-а клас  при ОУ "Св. Иван Рилски" с класен ръководител  г-жа Пеева отбелязаха Международния ден на детската книга. В камерната зала на читалището бе показана изложба от рисунките и съчиненията на децата от клуба, които участваха в конкурс  на тема "Моята любима приказка".

Секретарят  на читалището Александър Милушев, лично връчи наградите на най-успешно представилите се деца в конкурса - диплом, книжка и диск с детски приказки.

На този ден за  всички ученици бяха изработени специални цветни баджове с логото на клуба "Ние сме приятели на читалище "Заря".

Призьорите прочетоха своите съчинения, а останалите се включиха активно в четеното на любимите си детски книжки: "Патиланско царство", "Пипи Дългото Чорапче", "Котаракът в чизми" и др.

Въодушевени от топлото гостоприемство на библиотекарите и бурните аплодисменти на родители и гости, децата вече са фенове на библиотеката и на читалище "Заря - 1858".