Хванаха харманлиец и черногоровец за кражба
Хванаха харманлиец и черногоровец за кражба / netinfo

28-годишен младеж от село Черногорово и 32-годишен харманлиец са задържани за кражба, съобщиха от полицията. Хасковските полицаи установили, че двамата са извършителите на кражбата на 29 метални врати и 400 кв.м покривна ламарина, станала преди седмица от бивше поделение на военното министерство в село Нова надежда. Част от откраднатите вещи са открити и иззети, а за другите е установено, че са продадени на пункт за черни и цветни метали.

Междувременно от полицейската дирекция съобщават за още три кражби, станали през денонощието. Първата от тях е на метална касетка с 200 лева от пункт на Еврофутбол в село Стамболово. Неизвестният извършител е проникнал в помещението, след като е счупил стъкло на входната врата. Втората кражба е на 450 литра трансформаторно масло от трафопост в село Нова надежда, където е проникнато след отключване с подбран или подправен ключ.

За кражба на 2 акумулатора съобщават от ивайловградското управление. Поради авария на товарен автомобил "Мерцедес", собственикът му го оставил между селата Черничево и Чучулига, откъдето са откраднати акумулаторите.

Образувани са досъдебни производства.