Община Димитровград
Община Димитровград / DarikNews.bg, Архив
Няма да работи днес гишето по кадастър в информационния център на Община Димитровград, съобщават от администрацията й. На Гише № 6 съгласно споразумение с Агенцията по геодезия, картография и кадастър, собствениците на имоти, ще могат да подават своите заявления от следващата сряда, от 8:30 до 12:00 и от 12:30 до 17:00 часа.

Гишето работи всяка сряда за имоти на територията на землище Димитровград. В него се приемат заявления от собственици, придружени със съответните документи, доказващи правата им за издаване на:
 
-скици на поземлени имоти в урбанизирана и неурбанизирана територията на Димитровград
 
- скици на сгради и самостоятелни обекти в сгради
 
-удостоверения за наличие или липса на данни в кадастралната карта и кадастралния регистър за Димитровград
 
На гишето ще се приемат заявления и за извършване на изменение в кадастралния регистър за недвижимите имоти към кадастралната карта на Димитровград.
 
Административното обслужване на гишето дава възможност за предоставяне на услуги на гражданите за идентифициране на отделни имоти в кадастралната карта на Димитровград, както и указания за предприемане на съответни действия съгласно Закона за кадастъра и имотния регистър и наредбите към него, с цел реализиране на техните намерения, обясняват от общината.
 
Заплащането на услугите може да се извършва чрез пос терминал или по банков път по сметка на АГКК-София, предоставена от специалиста на гишето.
 
За информация на собствениците на земеделски земи на територията на останалите землища в Община Димитровград от администрацията съобщават, че същите услуги ще бъдат предоставяни от Общинската служба по земеделие съгласно сключено споразумение с АГКК-София.