Гасим светлините за Часа на земята
Гасим светлините за Часа на земята / wwf.ca

От 20.30 ч. днес, със символично гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи Часа на Земята – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи. За девета поредна година и България ще се включи в инициативата, като между 20.30 часа и 21.30 часа емблематични сгради и стотици домакинства ще изгасят светлините си. За поредна година се присъединява също Димитровград, като за час ще загасят светлините на централния площад „България” тази вечер, информират от администрацията.

През 2014 година над 162 държави и 7000 града се включиха в Часа на Земята. Опазването на реките е акцентът на WWF България за тази година, като над 70% от българите са ги посочили за най-ценния природен ресурс, споделя Веселина Кавръкова, ръководител на WWF България.


"Часът на Земята" се провежда за първи път в Австралия през 2007 г. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си.