Дежурни групи за празниците в димитровградските детски градини
Дежурни групи за празниците в димитровградските детски градини / Дарик радио, Хасково, Архив

5 детски градини в община Димитровград ще работят с дежурни групи по време на коледните и новогодишни празници, информират от администрацията. От 27 декември до 30 декември включително такива групи ще бъдат открити в детските заведения № 1 – „Звънче”, № 2 – „Приказка”, детската градина на „Райна Княгиня”, яслата на „Слънце” и № 4 – „Пролет”, която ще работи с дежурни групи до 6 януари включително. В същия период- от 27 до 30 декември, затварят ДГ № 1 – „Роза” и „Йорданка Чанкова”, ДГ № 2 – „Осми март”, ДГ № 3, кв. Черноконево, яслата в „Райна Княгиня” и детската градина на „Слънце”. На тези дати ще работят и детските кухни в градините „Слънце“ и „Райна Княгиня“.

На 27 и 28 декември ще е затворена градината в с. Черногорово. От 27 декември до 6 януари затворени ще бъдат детските градини в селата Ябълково, Горски извор, Добрич, град Меричлери, „Радост“ и „Лилия“ в кв. „Изток“. За периода от 27 декември до 13 януари няма да работи тази в кв. Марийно.

 

Промените са т поради намаляване броя на децата в групите под определения минимум в този период, уточняват от общината в Димитровград.