/ Областна администрация, Хасково
На първото за 2018 г. заседание на националния Съвет на децата бе Хасково от 28 април до днес. Участниците в консултативния съвет към ДАЗД дискутираха теми, свързани със закриването на социално-педагогическите интернати и възпитателните училища интернати, адаптацията на децата от тях в новите услуги, детското психично здраве, ролята на педaгогическите съветници, психолозите в училище и Националната телефонна линия за деца 116 111.

Съвет на децата, Хасково
Областна администрация, Хасково

Официалното закриване на срещата бе днес, в зала “Хасково“ на общината, където членовете на Съвета на децата запознаха председателя на ДАЗД д-р Елеонора Лилова и кмета на Хасково Добри Беливанов със своите предложения.

Кметът Беливанов благодари на децата- членове на съвета, за тяхната ангажираност и съдействие. По думите му, те помагат на възрастните да видят проблемите през очите на децата.

Съвет на децата Хасково
Областна администрация, Хасково

Председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова също благодари на общината за съдействието при провеждане на форума. Тя подчерта, че Агенцията влага усилия в поддържане на активния диалог с децата. Съвсем скоро ще бъде създадена и общност на детските посланици в България.

В нея ще членуват всички онези, които вече не са в детска възраст, но продължават да работят за правата на децата. Ако искаме българчетата да имат щастливо бъдеще, трябва да им осигурим щастливо настояще, подчерта председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова. 

Съвет на децата Хасково
Областна администрация, Хасково

Заместник-областният управител на Хасково Стефка Здравкова също поздрави децата и посочи като положителен пример за работа с младите хора създадения преди година от областния управител Станислав Дечев Младежки областен съвет на иновации.

„Тази структура е динамична и активна. Вече сме предприели поредица от инициативи, които идват от и са за децата на област Хасково. Води се активен диалог между младите хора и управляващите, за да синхронизираме нашите намерения с детските очаквания“, подчерта Здравкова.

Съвет на децата, Хасково
Областна администрация, Хасково

Тя поздрави специално хасковския делегат в Съвета на децата Галина Вълчева, която е член и на Младежкия областен съвет за иновации.