21 пощенски станции приемат данъчни декларации
21 пощенски станции приемат данъчни декларации / netinfo

21 пощенски клона в област Хасково приемат от днес годишни данъчни декларации. Услугата е особено предпочитана от живеещите извън областния град, тъй като им спестява време и разходи за посещение на администрацията. За улеснение на клиентите са обхванати всички големи населени места, като в някои от тях образци могат да се подават в няколко пощенски клона по избор на клиентите. В Хасково например формуляри се приемат в Централна поща и в клоновете в кварталите „Орфей" и „Болярово". В Димитровград може да се избира също между три пощенски станции - Централната и в кварталите „Мариино" и „Черноконево". Декларации се приемат още в селата Горски извор, Ябълково, Бисер, Славяново, както и в отдалечените Ивайловград, Тополовград, Свиленград и село Студена.

В момента по-активни са гражданите, които обявяват доходите си, подлежащи на деклариране. Повод за това най-вероятно е изтичащия след броени дни срок, в рамките на който може да се ползва 5 на сто отстъпка без за това да е необходим електронен подпис. След 10-ти февруари физическите лица пак ще имат право на 5% отстъпка върху дължимия данък, но ако декларацията им е подадена по интернет.

Юридическите лица, които до 31 март трябва да декларират дейността си по Закона за корпоративното подоходно облагане, ще получат 1%, но не повече от 1 000 лева отстъпка ако използват интернет. Те също могат да изберат като вариант пощенските клонове, в които освен данъчни декларации се приемат и годишни финансови отчети.