1 560 лв. събра благотворително Цвят Хаити в Димитровград
1 560 лв. събра благотворително Цвят Хаити в Димитровград / DarikNews

1 560 лв. бяха събрани от благотворителната фотографска изложба "Цвят Хаити" в Димитровград снощи. Дамите от Инер Уил клуб и техните гости и приятели купиха 19 от снимките на оператора Иван Филчев. 32 кадъра, запечатали мигове от посещението му в Хаити, са подредени в зала "Асен Крайшников".

1 560 лв. събра благотворително "Цвят Хаити" в Димитровград
netinfo
Изложбата снощи откриха кметът на общината Стефан Димитров, Виолетка Минкова от УНИЦЕФ, президентът на дамското Ротари в Димитровград Надя Сталева и председателят на Клуба на дейците на културата Инко Бургелов. Апел за съпричастност към каузата на УНИЦЕФ "Семейство за всяко дете", за която ще бъдат използвани събраните от откупките на фотосите средства, отправи кметът Димитров. Той поздрави дамите от Инер Уил за тяхната инициативност, довела изложбата "Цвят Хаити" в Димитровград- първото населено място извън столицата, където тя гостува.

Димитровград е сред 13-е български общини "Приятел на детето" и се радваме, че точно тук показваме тази изложба, с която се надяваме да гостуваме и в други български градове, каза Виолетка Минкова от УНИЦЕФ. По-късно снощи тя заедно с екипа на организацията представи в Клуба на дейците на културата презентация за напредъка на инициативата "Община-приятел на детето", както и възможностите за сътрудничество между дамското Ротари и УНИЦЕФ.