Жаклин Толева
Жаклин Толева / Български Демократически Форум
Културата е отражение на духовния потенциал на нацията. Да покаже този духовен потенциал чрез материализираните книги на българските автори се е заела Жаклин Толева, която преди година и половина създава издателство „Седем лъча”. Благодарение на него, читателите се докосват до 10 книги, някои от които на българи от малцинствата в други държави, като например Македония и Русия. Жаклин Толева е дъщеря на Ваклуш Толев.

Няколко думи за Ваклуш Толев: Известен е като Учителят на Мъдростта „Ваклуш”. Богослов по образование, обществен деятел, лектор и автор на множество трудове с религиозно-философска и културно-историческа тематика, сред които „История и теория на религиите“ в три тома,  „Духовните дарове на България“ в два тома, „Седемте лъча на еволюцията“, „Беззаветен завет“ и др., както и на изцяло авторското списание „Нур“. Оригиналните му възгледи, исторически прочит и тълкувания се оформят в самостоятелно учение, което той нарича Път на Мъдростта. 

В 10:45 часа в регионалната програма на Дарик за Габрово, Велико Търново и Русе може да чуете Тихомир Църов и Жаклин Толева в един разговор за българската книга.