Заоблачаване
Заоблачаване / Дарик Габрово

В четвъртък сутринта на места в котловините на Югозападна България ще бъде мъгливо. През деня със слаб, а в Дунавската равнина и Източна България - и умерен, вятър от североизток и изток ще прониква студен въздух. Заоблачаването от североизток до вечерта ще обхване цялата страна. На отделни места ще превали слаб дъжд. Към 14.00 ч. температурите ще са в широки граници: от 5-7 градуса в североизточните райони до 15-17 градуса в крайните югозападни; в Габрово - около 10 градуса.

По Черноморието ще духа предимно умерен север-североизточен вятър. Ще бъде облачно, но ще остане почти без валеж. Към 14.00 ч. температурите ще са 6-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Температурата на морската вода е 12-13 градуса.

В планините ще духа до умерен север-североизточен, по най-високите части - до силен северозападен, вятър. Ще се заоблачи и на места, главно по северните склонове на Стара планина и в Рило-Родопската област, ще превали слаб дъжд, над 1700 м - сняг. Максимална температура на 1200 м - около 7 градуса, на 2000 м - около 1.