Задържаха двама дилъри
Задържаха двама дилъри / ОД на МВР

Двама мъже са задържани за притежание и разпространение на наркотици, съобщават от полицията. Тази сутрин, около 08.00 ч., в рамките на провеждана специализирана операция по противодействие на разпространението и съхранението на наркотични вещества, севлиевски полицаи извършват претърсване в частен дом, обитаван от Т. Д., 22-годишен от Севлиево. В шкаф, намиращ се в една от стаите, е намерен полиетиленов плик със зелена суха листна маса, проба от която при полевия наркотест реагира на марихуана. Наркотичното вещество /с тегло 14 грама/ е иззето, а севлиевецът е задържан за срок до 24 часа.

Акцията в Габрово е осъществена два дни по-рано, когато след проведени оперативно-издирвателни мероприятия, служители на сектор "Криминална полиция" предприемат действия по задържането на А. С., 22-годишен габровец /криминално проявен, регистриран за престъпления, свързани с наркотици/. Според събраните данни, мъжът се занимавал с разпространение на наркотични вещества в близост до училища в града. Около 04.00 ч., А. С. е задържан на излизане от дома си. При извършения личен обиск, в него е намерен полиетиленов плик със зелена суха листна маса /с тегло 20 грама/, а изследването й с полеви наркотест показало наличие на наркотичното вещество "марихуана". В хода на процесуално-следствените действия е претърсен и домът на младежа, където са намерени още 2 грама зелена суха листна маса, електронна везна, саморъчно свити цигари с марихуана и консумативи. Наркотичното вещество, везната и консумативите са иззети, а А. С. е задържан за срок до 24 часа. До момента са установени над 10 негови "клиенти" /сред тях и непълнолетни/, част от които са разпитани пред съдия.

По случаите в полицейските управления в Габрово и Севлиево са започнати досъдебни производства по чл. 354 А, ал. 1 и 3 от НК. Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.