Виртуозът Александер Дубах свири с Камерен оркестър Габрово
Виртуозът Александер Дубах свири с Камерен оркестър Габрово / Община Габрово

Цигуларят-виртуоз от Тун, Алескандер Дубах, заедно с Габровски камерен оркестър, ще закрие музикалния сезон 2012-2013 г. Съвместният концерт ще се състои на 26 юни от 19:00 ч. в Художествена галерия „Христо Цокев" в Габрово.

През февруари тази година Александер Дубах изнесе в Тун благотворителен концерт, на който бяха набрани 9 291 швейцарски франка за реализиране на социални проекти за деца с увреждания в Габрово.

Двугодишният проект  FACES & PLACES /ЛИЦА И МЕСТА/ приключва с две фото-изложби на двама творци от Габрово и Тун.  Професионалният фотограф Доротея Комитска от Габрово представи на 1 юни в Тун своя поглед върху Габрово и неговите хора. На 25 юни от 17 часа фотографът от Тун Ханс Щалдер ще покаже на габровци своя Тун и своите съграждани. Както в Тун, така и в Габрово изложбата ще бъде представена на открито - и двата партньорски града имат по една нова крайречна улица, която е избрана като подходящо място за поднасяне на култура в общественото пространство. На откриването на изложбата в Габрово ще присъства и нейният автор.

Двата съвместни проекта за културен обмен са част от "Програмата за сътрудничество Габрово-Тун - 2013 г".