Увеличава се акционерното участие на държавата в МБАЛ „Д-р Тота Венкова
Увеличава се акционерното участие на държавата в МБАЛ „Д-р Тота Венкова / netinfo

Увеличава се акционерното участие на държавата в МБАЛ „Д-р Тота Венкова" в Габрово. Това става с вноска в капитала на търговско дружество на движими вещи - санитарен автомобил, доставена и монтирана в лечебното заведение апаратура.

Болницата е лечебно заведение - търговско дружество с над 50 на сто държавно участие в капитала, като правата на държавата в него се упражняват от министъра на здравеопазването.

Правителството прие решение за апортиране (апорт е парична или непарична вноска в капитала на търговско дружество) на вещи и други придобити от държавата активи - частна държавна собственост, в капитала на 15 държавни лечебни заведения за болнична помощ.

Активите, предмет на непаричната вноска (медицинска апаратура, санитарни автомобили, строително-монтажни работи и строително-ремонтни работи), са придобити в изпълнение на Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерството на здравеопазването.

Министерството на здравеопазването е конкретен бенефициент по проектите, а крайни получатели са 15 държавни лечебни заведения, между които и МБАЛ "Д-р Тота Венкова".