Три сребърни медала за ветерана лекоатлет от Габрово   Живко Желев
Три сребърни медала за ветерана лекоатлет от Габрово Живко Желев / netinfo

Състезателят на „СТЕМО"  - Живко Желев отново прослави българския спорт по време на XXII балкански шампионат по лека атлетика за ветерани в Измир, Турция, като спечели 3 сребърни медала!

Живко участва в най-атрактивните стартове на 100 и 200 метра спринт за мъже във възрастовата група с най-голяма активност от 35 до 40 години.

И в двете бягания спорът беше с по-младия с 5 години гръцки състезател Панайотис Афродакис.

Резултатите на Живко са: на 100 метра - 12.23 сек.; на 200 метра - 24.97сек., с което Живко подобри личния си резултат от миналата година с 1,5 секунди.

Освен в индивидуалните спринтове, Живко Желев участва като четвърти пост и в щафетното бягане 4 x 100 метра, където българският отбор спечели сребърен медал.

А в така наречената Шведска щафета 800-400-200-100 метра на отбора съвсем малко не достигна за бронзовия медал.

Подготовката на Живко Желев за балканиадата включваше всекидневни тренировки след края на работния ден на пистата на стадион "Христо Ботев" в Габрово и няколко тестови бягания на единствената пистата с настилка за лекоатлетически състезания и тренировки за област Габрово на стадиона в Трявна.

Миналата година, в голяма конкурентна борба, Живко спечели сребърните медали в същите дисциплини на балканския шампионат в Словения. Целта на Живко за следващата година е медал на европейския шампионат за ветерани.