Тази вечер е премиерата на Село, село, пусто село
Тази вечер е премиерата на Село, село, пусто село / netinfo

Премиерата на спектакъла "Село, село, пусто село" ще бъде тази вечер от 19 часа в салона на Габровския драматичен театър. В края на март с него ще се постави началото на Чудомировите празници, посветени на 120- годишнината от рождението на Чудомир. Премиерната постановка е създадена по най- популярните разкази на гениалния автор, сред които "Лъжлив Съби", "Срещата на гробищата", "Не съм от тях", "Чакай аз да кажа". В спектакъла участва целият актьорски екип на театъра.

Хореографията е направена от Лъчезар Захариев и включва стилизиран фолклор, а музиката се състои от фолклорни преработки. В постановката има седем танцови етюда, които се преплитат с различните моменти от спектакъла. Постановката е на Невена Митева, а сценарият е на Димитър Кочланов, който е използвал най- известните разкази на Чудомир и най- любопитните и колоритни образи.

Сред тях са Тотка Парясницата, Поп Ставри, кака Сийка, сирак Павли, Лъжлив Съби, Чолпанка. "Този спектакъл в някаква степен е емблематичен за творчеството на Чудомир", казва директорът на габровския театър Невена Митева.