Съдът отмени глобата от 5000 лв за смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й
Съдът отмени глобата от 5000 лв за смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й / 100 вести

Габровският Административен съд отмени окончателно глобата от 5000 лева, наложена на д-р Димитър Ангелов, бивш завеждащ Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. В края на миналата година той беше наказан от Изпълнителната агенция „Медицински одит” заради смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й (септември-октомври м. г.), която потресе Габрово и България. Тогава започна и прокурорска проверка по случая.

Габровците в кабинета "Борисов" са двама, отчита във водещата си статия вестник "100 вести". Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев също е “наш” - пише Вела Лазарова. Проф. Тодор Танев е доктор на политологическите науки (2002 г.). За-вършил е социология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той един от основателите на първата у нас катедра по политология, която ръководи от 1993 до 2000г.

"България е твърде малка за толкова много омраза и има много нужди, за да пилеем енергията във взаимни нападки“ - расзъждава Томислав Дончев в интервю за изданието.

С представяне на книгата на Донка Ботева „История на СДС (7 декември 1989 г. – 7 декември 2009 г.). Дати, събития, личности” и експозиция на предизборни материали от всички избори, проведени в периода 1990-2014 г., в Дряново бе отбелязана 25-та годишнина от началото на демократичните промени в България. Срещата,организирана от НЧ „Развитие-1869” в навечерието на 10 ноември, събра за първи път на едно място хората, които ентусиазирано са участвали в събитията в зората на демокрацията. Книгата на Донка Ботева, издадена по повод 20 г. от създаване на Съюза на демократичните сили, представи бившия областен управител на Габрово и народен представител за региона Цоньо Ботев.

Съдът отмени глобата от 5000 лв за смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й
netinfo