КОД: ЗЕЛЕНО
КОД: ЗЕЛЕНО / Община Габрово

„Ако можеше да се реши проблемът с негативната нагласа и липсата на дух в Габрово, чрез инструменти в сферата на културата и градската среда, хората щяха да са по-щастливи, а градът по-богат и приветлив“. Това казаха участниците в Цеха за Култура на проведения през есента Лагер за иновации в Габрово.

Казаха го и предложиха да се създаде пространство и време затова хората да се срещат, да споделят една трапеза, да си говорят, да го правят на различни места в града, кварталите да бъдат домакини, а хората – просто хора. И Габрово да стане не само географски, но и център на най-дългата маса за пикник в България, наречена „Супа ден“.

И след тази дълга предистория…, всички са поканени на първия за Габрово „Супа ден“, който ще се проведе в събота, 7 юли, от 16.00 часа в парк „Маркотея“ като част от събитието „Код: Зелено“. Събитието е организирано от Община Габрово и Областен информационен център – Габрово, и ще предложи 7 зони с различни активности.

„Участвайте в „Супа ден“ като си донесете одеяло и храна, която да споделите с всички останали, а ако по време на разговорите на сянка ви хрумнат идеи за бъдещето на Габрово или за организирането на различни събития, ние сме готови да ги запишем и предадем на когото трябва“, споделят организаторите на събитието.

„Дали точно на 7-ми ще успеем да съберем най-дългата маса за пикник в България, зависи от вас, но дори и да не стане, важното е да поставим началото“, добавят още от Община Габрово и Областен информационен център – Габрово.