Специализирана полицейска операция през първата седмица на юни
Специализирана полицейска операция през първата седмица на юни / БГНЕС, архив

Специализирана полицейска операция е планирана от първи до седми юни територията на всички страни членки на TISPOL, съобщават от ГД “Национална полиция”.

Такава операция ще бъде проведена и на територията на цялата страна. Акцията е във връзка с поетите ангажименти  за участие в организираните от  TISPOL инициативи.

По време на операцията ще се осъществява контрол върху водачите на МПС за употреба на алкохол и други упойващи вещества.

Осъзнаването от водачите на последствията, които биха причинили, управлявайки МПС след употреба на алкохол, както и задължението на полицейските органи да санкционират и да не допускат водачи на МПС, употребили алкохол  да участват в пътното движение, ще окаже положително въздействие за подобряване на пътната обстановка в страната.

От ръководството на TISPOL е отчетено,  че една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, са причинени от водачи, управляващи МПС, след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

Всички държави членки на организацията изразяват безпокойство от нарастващия брой водачи, управляващи МПС, след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

Предвид горното, на територията на област Габрово ще бъде проведена специализирана полицейска операция от първи до седми юни за осъществяване на контрол върху водачите на МПС за употреба на алкохол, наркотици.