Севлиево представи успешно България на Световната фолклориада
Севлиево представи успешно България на Световната фолклориада / Община Севлиево

На специално организирана среща с ръководството на община Севлиево, във връзка с приключването на проект „Световна фолклориада - Мексико'2016", председателят на читалищното настоятелство на НЧ „Развитие - 1870" Данаил Лалев и ръководителите на Фолклорен ансамбъл „Развитие" - Весела и Йордан Йорданови изказаха своите впечатления от провелия се Световен форум и благодариха за подкрепата на Община Севлиево, на Бизнес сдружение „Севлиево XXI век" и на всички граждани, допринесли за успешния финал на проекта.

Припомняме, че през 2015 г. Фолклорен ансамбъл „Развитие" получи официална покана да представи България в Петата световна фолклориада на CIOFF, която се проведе през месец август тази година в Мексиканските съединени щати.

Данаил Лалев сподели, че "в България има един град - Севлиево, който е оазис на българщината, в който традициите се съхраняват и предават". Той отправи и лични благодарности към ръководителите и състава на Ансамбъл „Развитие" - за труда и усърдието, с които работят в тази посока.

На събитието присъства и председателят на Бизнес сдружение „Севлиево XXI век" - Момчил Кънев, които сподели, че „ за пореден път доказахме как с общите усилия на община, общество и бизнес, нещата се случват както трябва."

Ръководството на Община Севлиево, в лицето на заместник кметовете Калина Георгиева и инж. Красимира Йорданова, също благодариха на участниците в срещата и подчертаха, че от страна на Община Севлиево винаги ще имат сериозен и надежден партньор.