Габровската полиция удари уличните наркоразпространители
Габровската полиция удари уличните наркоразпространители / Дарик Габрово, архив
По повод професионалния празник на служителите на МВР, спортният клуб към ОДМВР-Габрово организира традиционните турнири по футбол и по тенис на маса. В турнира по футбол, който се проведе в спортна зала „Орловец“  участваха 6 отбора: сборен отбор на ОДМВР и РУ-Габрово, отбор на РУ-Севлиево, на РУ-Трявна, на РУ-Дряново, на „Охрана и арести“ и отбор на бивши служители на ОДМВР. До финала стигнаха отборите на РУ-Дряново и на „Охрана и арести“, като победата бе спечелена от представителите на „Охрана и арести“.

В спортсменски дух премина и турнирът по тенис на маса. В състезанието се включиха 12 служители на ОДМВР, РУ-Габрово, РУ-Дряново, РУ-Трявна и РСПБЗН-Дряново. Миналогодишните първенци отново демонстрираха безапелационни бързина и техника, и тазгодишното издание на турнира приключи точно, както това през 2016 г. Първо място спечели Николай Друмчев от РСПБЗН-Дряново, второ място зае колегата му Красимир Йорданов, а на трето място се класира Радослав Василев от ОДМВР-Габрово.
Тази година в спортния календар е включен още една вид спорт - тенис на корт. Турнирът ще се проведе на 7 юли /петък/ в Плачковци.
 
За проявени професионализъм и инициативност, и съществен принос при изпълнение на служебните задължения, и по случай професионалния празник на МВР, ръководството на ОДМВР-Габрово награди 18 служители на областната дирекция - 10 служители с отличие „обявяване на благодарност“ и 8 служители с отличие „писмена похвала“.

Министерството на вътрешните работи е едно от първите министерства, създадени след Освобождението на България от турско робство и възстановяването на българската държава с подписания на 3 март 1878 г. Сан Стефански мирен договор. То започва да функционира от 5 юли 1879 г. когато с указ № 1 на княз Александър Батенберг се формира първото българско правителство. Негов министър-председател и министър на вътрешните работи е роденият в Габрово Тодор Бурмов. Датата 5 юли е определена като професионален празник на служителите в МВР.