„Пъстроцветна магия в СОУ Отец Паисий
„Пъстроцветна магия в СОУ Отец Паисий / netinfo

„Пъстроцветна магия"- под това мото премина празникът на 22 март, организиран от учениците и възпитателите в полуинтернатните групи при СОУ „Отец Паисий" по повод Първа пролет. Това е третият тематичен училищен празник, посветени на годишните времена. Изявите си децата посветиха на настъпващата пролет.

Учениците от полуинтернатните групи в трети клас рецитираха с много вдъхновение стихове за пролетта, изпълниха пролетни песни.

Жизнерадостна атмосфера създадоха арт и кънтри танците на малките „Смехоранчета" - група за танци към училището. Прекрасни артистични умения показаха учениците от същата група в миниатюрата, представена от тях.

Песента „Лаленце се люлее", изпълнена от малка първокласничка,  бе поздрав за пролетта към всички присъстващи. Пролетно настроение у родители, ученици, учители и всички гости на концерта създадоха изпълнените с много старание танци на фолклорната група към училището.

Своеобразен завършек на празничния ден бе включването на всички ученици в танца по нашумелия южнокорейски хит „Харлем шейк".

Подредена бе изложба с пролетни картички и пъстри цветя от хартия, изработени от учениците.

Всички празнични изяви бяха подготвени от учениците и техните ръководители в часовете за занимания по интереси в полуинтернатните групи. Дейностите се изпълняват по проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес", в който вече втора година работят в училището.

Със своите изяви, в този празничен ден, учениците демонстрираха, че освен да подготвят своите уроци, да учат стихове и да рисуват, умеят да се веселят, танцуват и празнуват, да превръщат училището в желано за тях място.