Проверяват производството на сладолед, шоколадови изделия и бира
Проверяват производството на сладолед, шоколадови изделия и бира / DarikNews.bg

Теми от вестник "100 вести" днес:

Проверяват производството на сладолед, шоколадови изделия и бира. Тези храни са с повишено търсене през летния сезон, поради което контролът върху тях е засилен. Добрата новина е, че не са открити нарушения.

Само за отминалата седмица хората на Нели Грашева са извършили проверки на 28 обекта за производство на храни, 13 складове за търговия на едро с храни и 67 обекти за търговия на дребно и заведения за хранене на територията на цялата област. Акцентът при проверките е бил текущото хигиенно състояние на обектите, личната хигиена на персонала, правилното съхранение на суровини и готови храни, според указанията на производителя, посочени върху етикетите на храните, правилно етикетиране на произведените храни и съответствието им с разработените фирмени технологични документации, както и наличие на действаща адекватна система за управление на безопасността на храните, обясни Нели Грашева. В резултат на тези проверки са връчени 4 предписания.

Страцимир Тинчев е новият изпълнителен директор на ПФК „Видима- Раковски“. След като повече от 9 години беше секретар на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, възпитаникът на габровската футболна школа приема ново предизвикателство.

Инж. Васил Кънев в момента се занимава с международна консултантска дейност в сектор „Бани и кухни“ и в областта на бизнеса, свързан с екохраните и зелената енергия, които са много модерни в Европа. Бившият вицепрезидент за Източна Европа и председател на Борда на директорите на „Идеал Стандарт-Видима“ АД беше за кратка ваканция в Севлиево. Той коментира пред изданието, че основен проблем в Европа е застаряването на населението.