Прокурорска проверка в Дома за деца в Севлиево
Прокурорска проверка в Дома за деца в Севлиево / netinfo

Проверка  на Дома за деца лишени от родителски грижи "Велика и Георги Ченчеви"в Севлиево е разпоредил районен прокурор Диан Атанасов. Тя ще проследи проявите на възпитаниците на социалното заведение и законосъобразността в работата на служителите от началото на 2007-ма до края на март тази година.

Причина за проверката са зачестилите в общината прояви на детска агресия и насилие, а конкретният повод случай от началото на месеца, при който са били малтретирани възпитаници на Дома. Прокурор Атанасов разказа пред Дарик, че тогава две момчета съответно на 14 и 16 г. са били бити и вързани във вила в местност край Севлиево. Извършителите са младежи на 16 и 19 години. Единият от тях и друг път е тероризирал деца от Дома.

Пострадалите са успели да се освободят сами и са били настанени за лечение в общинската болница. След извършена проверка по случая е образувано досъдебно производство. За инцидента няма официална информация от Полицията. Едновременно с проверката в Дома за деца лишени от родителски грижи в Севлиево се извършва и проверка в отдел “Закрила на детето”, съобщи още прокурор Атанасов. Резултатите от тях ще станат ясни най-вероятно до средата на април.