Прогноза за времето на 20 януари
Прогноза за времето на 20 януари / Култура ON-AIR

Прогноза 20 януари, вторник

През следващото денонощие ще бъде облачно, но само на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. В равнините и низините ще има мъгла, като временно подобрение на видимостта ще настъпи в часовете около обяд. В Източна България ще духа слаб юг-югозападен вятър. 

Минималните температури ще са от 0 градуса на места в Дунавската равнина, до 9-10 градуса в крайните югоизточни райони, а максималните ще са предимно между 7 градуса и 12 градуса, в районите с трайна мъгла - към 2-3 градуса.

Атмосферното налягане няма да се променя съществено и ще остане малко по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде облачно, често и мъгливо. На отделни места ще превали слаб дъжд, по върховете на Рила и Пирин - сняг. Ще духа умерен, по високите части временно и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7 градуса, на 2000 м - около 1 градус. 

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и сравнително топло за януари. Съвсем слаби превалявания са по-вероятни по южното крайбрежие. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 10 до 14 градуса. Температурата на морската вода е около 6 градуса, вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В сряда и четвъртък преносът на въздушни маси над страната ще е от юг-югозапад и ще се задържи сравнително топло за втората половина на януари. Ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Ще има слаби превалявания, на повече места в Южна България. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - между 7 и 12 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg