Проект за превенция на изоставянето ще се реализира в Габрово и Трявна
Проект за превенция на изоставянето ще се реализира в Габрово и Трявна / netinfo
Проект “Превенция на изоставянето-подкрепа на семейството” бе представен днес от директорът на СОС Детски селища- Пламен Стоянов.

Целта на проекта е консултиране и подкрепа на семействата в риск. Той ще се разработва на територията на Габрово и Трявна ивключва изграждането на консултативен център, който ще предоставя специализирани консултации на деца и семейства в риск.

Центърът ще разполага със специалисти- социални работници, логопеди и психолози. Проектът е едногодишен с опция за продължаването му до 3 години.

Той се разработва в партньорство с Община Габрово. Целевата група се състои от деца и семейства – млади самотни майки, самотни родители с едно или повече деца, многодетни семейства с повече от 3 деца, семейства, които често сменят своето местожителство или такива, които не могат да посрещнат образователните нужди на своите деца.

Помощта на центъра ще се състои в намирането на работа на родителите, осигуряване на медицински услуги за тях и децата им, кандидатстване за социални помощи и подкрепа при намиране на жилище или кандидатстване за общинско жилище.