Празник на есенното плодородие в СОУ „Отец Паисий”
Празник на есенното плодородие в СОУ „Отец Паисий” / netinfo

 СОУ „Отец Паисий" за втора година е включено в Списъка на Средищните училища в Република България и работи по проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес".

В училището са сформирани девет полуинтернатни групи, в които са обхванати 174 ученици в целодневна организация на учебния ден.От началото на месец октомври учениците от полуинтернатните групи, под ръководството на своите възпитатели, подготвят свои костюми, изработват изделия от природни материали, рисуват, съчиняват разкази на есенна тематика.

Във вторник, те, заедно със своите съученици и учители, се веселиха по време на Празника на есенното плодородие. Всички с много старание изпълняваха песни и стихове за златокосата красавица, четоха свое лично литературно творчество, представиха свои рисунки, апликации и изделия от природни материали на посочената тематика. Пред любопитната публика бяха умело представени фокуси, зададени интересни гатанки. С много усърдие учениците бяха подготвили и модно ревю. Най- често срещаното бижу към есенните костюми бяха пъстроцветните есенни листа. Организиран беше и символичен есенен базар, където можеха да се видят всички есенни дарове на природата, както и кулинарни изкушения, приготвени от децата и техните родители.

Ръководството на училището поздрави учениците и техните възпитатели за чудесния празник, приятните преживявания и връчи грамоти на участниците.