Подписани са първите два договора за саниране на жилища в Севлиево
Подписани са първите два договора за саниране на жилища в Севлиево / DarikNews, архив

Първите два договора за област Габрово между сдружения на собственици по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и Община Севлиево, вече са подписани.

Вчера Община Севлиево внесе в областна администрация Габрово пакета от документи, необходими за изготвянето на следващия договор – между Общината, Областния управител и Българската банка за развитие.

Сдруженията, чиито документи са представени са:

1. гр.Севлиево, Ж.К.”Митко Палаузов”, блок 12, вх.А и вх.Б, с общо 46 жилища.  
2. гр.Севлиево, Ж.К.”Митко Палаузов”, бл. 10, вх.А и Б, с общо 39 жилища.

В началото на следващата седмица се очаква тяхното одобрение, след което ще бъдат подписани и тристранните договори за целево финансиране между Българската банка за развитие АД, Областния управител и Кмета на Община Севлиево.

До настоящия момент в Севлиево са регистрирани 6 сдружения на собствениците.

Общо 34 са жилищните сгради в град Севлиево, които отговарят на изискванията на Националната програма за енергийна ефективност.

Гражданите могат да получат отговор на въпроси, свързани с Националната програма за енергийна ефективност можете да получите на тел: 0675/ 396 153 и 0675/ 396 148; на място в Община Севлиево: етаж 2, стая 209 и 216; чрез сайта на Община Севлиево, раздел: Обратна връзка/ Въпроси към кмета; и на електронен адрес: sevlievo@sevlievo.bg