Откриха Витата стена в Севлиево
Откриха Витата стена в Севлиево / netinfo
Екопътека “Витата стена” бе открита официално в Севлиево. Новата придобивка е изградена по съвместен проект за развитие на туризма между Общините Габрово и Севлиево и на общинското сдружение за туризъм.

Седем километра е дълга севлиевската отсечка от новата екопътека “Витата стена”.

Изходният пункт е хотелски комплекс “АББ Авангард”, отстоящ на 4 км. от Севлиево. Пътеката преминава през местността “Бадалата”, която е природен резерват от липова гора и едно от най-предпочитаните места за отдих на жителите и гостите на Севлиево.

Трасето се движи южно и достига местността “Момина сълза”, където се открива панорамен изглед на поречието на река Видима и сконовете на връх Ботев. Пътеката пресича съществуващ асфалтов път и се отпаря на изток през липово-дъбова гора, за да достигне до местността “Вран”, където е изградена  беседка.

По целия маршрут на пътеката са изградени множество места за отдих. Обхватността и конфигурацията на екопътеката дава възможност за практикуване на пешеходен, конен и велосипеден туризъм с лека и умерена трудност.

Изработването на проекта струва 2500 лева, разделени по равно между Община Севлиево и фирма АББ, а дейностите по неговото осъществяване възлизат на 5000 лева, събрани от туристически такси.