Осигурено е снегопочистването на Узана
Осигурено е снегопочистването на Узана / netinfo
По-ефективно снегопочистване в местността Узана очакват от Сдружението за устойчив туризъм „Узана” през този зимен сезон, тъй като ще разполагат с машина, която да използват за почистване по график. Общинското дружество „Благоустрояване” ще предостави за нуждите на местността роторен снегорин “Унимог”. В началото на следващата седмица той бъде предаден за експлоатация на Сдружението, което ще се ангажира с техническото обслужване на машината.

На среща между кмета на Общината Томислав Дончев с хотелиерите и ползвателите от Узана и с представители на институции, ангажирани с местността през зимния сезон са били обсъдени снегопочистването в самата местност и на пътя до нея, както и наличието в почивни и празнични дни на медицинско обслужване, полицейско присъствие и планински спасители.

Полицейско присъствие на Узана ще бъде осигурено в почивните и празничните дни и през този зимен сезон. Служителите на реда ще разполагат с високо проходима кола, а по-ефективното снегопочистване допълнително ще подпомогне работата им по организацията на движението и паркирането. Графиците за полицейските дежурства ще бъдат подготвени в началото на декември и ще бъдат на разположение за всички хотелиери в Посетителския информационен център „Узана” чрез денонощен телефон. В Центъра ще има и актуална информация за планинските спасители, чиито дежурства започват от 1 декември, като ще бъдат само в почивните и празничните дни.
За снегопочиственото на пътя до местността са осигурени достатъчни количества инертни материали и се очаква тази година трасето да бъде по-добре обслужено.

Предстои да бъдат уточнени осигуряването и обезпечаването на медицинско обслужване и начините за по-масово предлагане на туристически застраховки за гостите и туристите на Узана