Осем имена в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ
Осем имена в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ / Дарик Габрово, архив

8 имена ще включва кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за Габровски избирателен район, съобщиха от местната структура на партията в Габрово.

За  кандидати за народни представители могат да бъдат номинирани хора, които отговарят на критериите, определени от Изпълнителната комисия. Според изискванията могат да бъдат издигани членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ, които са лоялни към партията и са доказали, че работят за авторитета на партията и решаване на проблемите на българските граждани.

За народни представители от ГЕРБ могат да бъдат номинирани и издигнати и български граждани, които не са членове на ПП ГЕРБ, но със своя обществен авторитет и активна гражданска позиция са доказали, че работят в интерес на българските граждани и за доброто име и развитие на България.

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ е решила още, че избрани кметове няма да бъдат издигани за кандидати за народни представители. Според приетите критерии, общински съветници от ПП ГЕРБ могат да бъдат издигани за кандидати за народни представители, но не повече от 20% в една кандидатска листа от всички действащи общински съвети от една област.

Сред другите допълнителни условия пред бъдещите депутати от ГЕРБ са - предишно членство в друга партия да не е дискредитирало кандидата; кандидатите да имат съществен принос и в развитието на ГЕРБ; да не е придобито имотно състояние от престъпна дейност или при условията на „конфликт на интереси" и т.н.