Около 400 книги са получени за кампанията Дари книга на приятел
Около 400 книги са получени за кампанията Дари книга на приятел / netinfo

Над 400 книги са събрани по време на двата етапа на кампанията "Дари книга на приятел". Тя бе организирана от регионалния експертно- консултантски и информационен център "Читалище"- Габрово. Нейната цел е да се подпомогне библиотеката към Народно читалище "Отец Паисий" в село Градница, която има нужда от детско- юношеска литература. На церемония днес бяха връчени грамоти на част от дарителите, сред които са Регионалната библиотека "Априлов- Палаузов", Стефка Карапенева, Марин Стефанов и Христо Мандев.

Във втория етап на кампанията са предоставени книги от учениците в габровските училища. Най- много детска литература е събрана в училище "Св. Св. Кирил и Методий" и училище "Отец Паисий". Днес всички събрани книги ще бъдат предоставени на читалището в село Градница.

Книгите са от различни жанрове- художествена литература, българска класика, стихотворения на Ботев, Вазов, разкази на Елин Пелин и Йовков. Сред тях има и руска класическа литература, произведения на Пушкин, Лермонтов, както и романи на Жул Верн, Толстой и Хенри Сенкевич.