Обсъдиха концепция за регионален туристически продукт на  район „Габрово - Трявна - Севлиево.
Обсъдиха концепция за регионален туристически продукт на район „Габрово - Трявна - Севлиево. / Дарик Габрово

"Подкрепа за развитие на регионален интегриран туристически продукт в общините Габрово, Трявна и Севлиево" е името на проекта, чието публично обсъждане се състоя във вторник в Трявна. Проектът се разработва в рамките на  Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.", Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма", Операция 3.2."Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите".

На обсъждането присъстваха представители на трите общини, консултанти за разработване на проектното предложение, граждани, журналисти, представители на културни институти и НПО.

В него бяха обсъдени общото икономическо състояние на трите общини и състоянието на страната като цяло, участието ни в национални и международни туристически борси, позиционирането на туристическия продукт и неговото маркетиране.

Бяха представени характеристиките на туристите, които посещават страната ни - брой нощувки, разходи, информираност за продуктите, които предлагаме.

Специално внимание беше отделено на регионалните туристически ресурси, заедно с техните силни и слаби страни, както и концепция за регионален туристически продукт на район „Габрово - Трявна - Севлиево".

Проектното предложение трябва да бъде внесено до 15 март.