Община Габрово с награда за иновации и добро управление
Община Габрово с награда за иновации и добро управление / 100 вести

По-важните теми от вестник "100 вести" днес:

Община Габрово е сред 18-те общини в страната, които получиха „Етикет за иновации и добро управление на местно ниво“, става ясно от информация в електронния портал на българските общини.

„Появата на ПП „Движение 21“ е свързана с разбирането, че в България няма „леви“ и „десни“ проблеми. Нашата цел е да направим България по-добро място за живеене“, така лидерът на новата формация Татяна Дончева определи пред ръководството на общинската организация и габровски симпатизанти целта и мястото на партията на политическата сцена в страната.

Баръш Йеничери, търговско аташе към Генералното консулство на Турция в Пловдив, се срещна вчера с габровския бизнес, съобщи председателят на ГТПП Иван Лесев.

Срещата е била опознавателна, за да трасира пътя към по-добра съвместна работа за развиване на бизнес-контактите. Баръш Йеничери е посочил, че турските инвестиции в България са в размер на 2 млрд. евро, докато в Румъния те са 10 млрд.

С решение от 12 май т. г. съдия Даниела Гишина от габровския Административен съд отхвърли иска на д-р Д. А. за обезщетение от държавата.

Медикът поиска 20 000 лева от Изпълнителна агенция „Медицински одит“ заради „претърпени неимуществени вреди, причинени от незаконосъобразен акт, действия и бездействия на ответната страна и длъжностни лица от администрацията на агенцията“.

Искът включва и „законната лихва върху тази сума, считано от 23.10.2014 година до окончателното й изплащане“.