Общественият съвет на Григоров с информация за договорите по проекта Воден цикъл
Общественият съвет на Григоров с информация за договорите по проекта Воден цикъл / Dariknews.bg, архив

На 30 октомври от 16.30 часа в заседателната зала на ГТПП ще се проведе заседание на Обществения съвет към Областния управител. Официалният сайт на институцията съобщава, че събирането има за цел да разгледа предложения за промени в Закона за училищното и предучилищното образование. Ще бъде дадена информация за хода на изпълнение на договорите по проекта „Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово”. Ще бъде представен идеен проект за разработка и внедряване към информационната база данни на Областна администрация на публичен регистър – „Национални обществени проблеми”.

Членовете на Съвета ще бъдат запознати с оперативния план на Министерски съвет, относно „Изпълнение на неотложни задачи за овладяване на възникналата извънредна ситуация, предизвикана от увеличения миграционен натиск по границите на Република България”.

Постъпило заявление за членство в Обществения съвет от Студентски съвет към ТУ – Габрово с представител – Ахмед Ибрахимов Мехмедов, което ще бъде гласувано от съвета. Промени в състава на Обществения съвет могат да бъдат извършвани въз основа на писмено заявление, подадено до Областния управител. Решението за промяна се приема с мнозинство повече от половината от всички негови членове.

По време на заседанието ще бъде дадена информация относно графика за провеждане на изнесени приемни на ръководството на Обществения съвет в общините Севлиево, Дряново и Трявна.