На БСП е нужна личност, която ще върне доверието в партията, казва Лена Енева
На БСП е нужна личност, която ще върне доверието в партията, казва Лена Енева / DarikNews.bg

"На БСП е нужна личност, която ще върне доверието в партията", заявява в голямо интервю пред вестник "100 вести" днес Лена Енева, съветник от левицата и председател на ОбС в Габрово през мандата 2003 г. - 2007 г. Политическата обстановка в БСП е плод на доста продължително създадено напрежение между различни групи в партията. Те са продиктувани от различната представа за политиката, която трябва да води БСП и най-вече по кадровата политика, както за постовете вътре в партията, така и в държавата. Това напрежение доста дълго беше стимулирано от хората с различни позиции и то доведе до действия и ситуации, които считам до голяма част непреодолими и непоправими по отношение стабилността, устойчивостта и авторитета на БСП. Все пак се надявам това, което предстои след оставката на Сергей Станишев, да бъде позитивно от гледна точка на предложения и действия, които ще се предприемат. Най-много разчитам на конгреса.

За двата трагични инцидента, станали през почивните дни съобщава вестник "100 вести" във водещата си статия днес. Заглавието обобщава информацията "Мотоциклетист загина, пешеходка със счупен таз". Тежки пътни инциденти в съботния ден отнеха живота на 47-годишен мъж и раниха сериозно 77-годишна жена. Загиналият е мотоциклетист от Троян. Около 12,30 часа в събота мъжът се движел с хондата си по пътя София–Варна, в района на Севлиево. Сблъсъкът станал, след като автомобил му отнел предимството, завивайки към село Ряховците. Моторът се ударил в задната част на колата. Шофьорът на автомобила се оказал с 2,45 промила алкохол.

Жената, пострадала при другия инцидент, в Габрово на кръстовището между улиците "Чардафон" и "Македония", за щастие е без опасност за живота. Била е блъсната от млад мъж, без книжка.

От първа страница "100 вести" ни връща към още една трагедия с подобен характер. Две години лишаване от свобода – условно, и отнемане на шофьорската книжка за 3 години – това е наказанието на първа инстанция за 41-годишната К. И., която уби възрастна жена в зоната на пешеходната пътека край Поликлиниката до Шиваров мост в Габрово. Случаят стана вечерта на 6 ноември м. г. Колата на подсъдимата се движела в посока от фирма „Буря” АД към центъра на града.

Гратисът с паркирането на Баев мост в Габрово свърши, на ход са актове и глоби, категорично звучи тази информация в изданието днес.

Вестникът разказва и историята на 19-годишен крадец на кола, чиято разходка със задигнатото возило завършила на бул. "Столетов", където бил спрян от униформените.