Музикална вечер под надслов «Лятото горещо и забавно!»
Музикална вечер под надслов «Лятото горещо и забавно!» / Дарик Габрово, архив

Младежки информационен център, домакинстван от ИМКА Габрово, организира днес младежка музикална вечер под надслов «Лятото горещо и забавно!».Събитието ще се проведе пред сградата на ИМКА в Габрово от 19,00 часа.

 Инициативата се провежда по идея на група младежи доброволци и екипа на МИКЦ Габрово и има за цел да предложи една музикална алтернатива за приятна вечер с приятели и съмишленици в началото на лятото. Екипът на МИКЦ в Габрово има за цел да популяризира и възможностите за участие в различни инициативи и обменни програми, обучение и доброволчество в Габрово и в страната.

По думите на Антоанета Янкабакова - директор на ИМКА-Габрово с тази музикална вечер се цели да са провокира интереса и инициативността на младежите и в случай, че идеята им допадне  да се организират подобен род музикални и други творчески вечери през цялата година в Габрово. «Търсим съмишленици, които да ни помагат да продължим да организираме подобни младежки събития и да представяме млади творци - музиканти, танцьори или просто хора с идеи или специфични умения, които си заслужава да бъдат представяни и подкрепяни», казва още Янкабакова.

На първото издание на музикална инициатива са поканени младежката музикална формация CPJ Girls, с ръководител: Елена Вълкова. Към прекрасното трио - Жана Кокева, Стефания Марчева и Мила Добрева ще се присъедини и Момчил Косев - гост вокалист.