Младежки съдебен състав постанови година и половина затвор
Младежки съдебен състав постанови година и половина затвор / Дарик Габрово

Присъда от 1 година и 6 месеца затвор и глоба в размер на 5 хил. лева за притежание на наркотици постанови младежкия съдебен състав в симулативния наказателен процес вчера в Габрово. В делото участваха доброволците от Областния съвет по наркотични вещества, които са се готвили в продължение на три месеца. Техни помощници са прокурорите Людмила Рачева и Митко Илиев, съдия Благовеста Костова и адвокат Иван Жалков. Ритуалната зала на общината повече от час беше превърната в Съдебна зала, в която обвиняемият беше съден по всички правила.

 

Инициативата е по проект „Законът в действие” на сдружение „Равен шанс 2008” и Областния съвет по наркотични вещества, с подкрепата на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”.

 

Симулативният процес ще се изиграе отново на 9 март в Габрово. След това е предвидено да бъде представен пред ученици в Севлиево, Трявна и Дряново. Делото ще бъде записано на DVD и ще се разпространява в училищата и в Превантивно - информационните центрове в цялата страна.

 

Повече от процеса може да видите в "Теми в снимки"