Младежи срещу агресията и наркоманиите
Младежи срещу агресията и наркоманиите / Дарик Габрово, архив

Доброволци  от Младежки клуб „Българи" - гр. Дряново  и Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово започват работа по два съвместни проекта. 

Проект «За да има утре...», финансиран по Програма «Младежта в действие» е с продължителност 13 месеца.Стойността му е 4500 евро.С разработката се цели ангажирането на обществеността с проблемите на насилието сред младите хора, неразумното шофиране и агресията по пътищата, провокиране на самосъзнание, толерантност и отговорност у водачите на превозни средства. 

 Младежите, с помощта  на нетрадиционни и иновативни  подходи, ще покажат своето  непримирение към насилието във  всичките му форми и прояви. Предвижда се организирането  на няколко конкурса, хепънинг, информационни  шатри, провеждането на дебати  по темата в Габрово и Дряново,  изработването на инсталация  и написването  на най-дългото  послание срещу насилието „За  да има утре...". След приключване  на планираните дейности, се предвижда   провеждане на  кампания по  надслов „Утре започва от днес", чиято основна цел ще бъде  да се покаже доброто и красивото  в живота. 

Вторият проект  «Живей в реалността», финансиран по Национална програма за младежта (2011 - 2015), е с продължителност 7 месеца. Общата стойност на проекта е 7040 лв. Предвижда се в Дряново и Трявна да бъдат създадени доброволчески екипи от младежи, които да бъдат обучени по подхода „Връстници обучават връстници". Целта е да провеждат обучения на други младежи и да организират инициативи, свързани с превенция на наркоманиите.