Местните парламентаристи заседават днес
Местните парламентаристи заседават днес / Дарик Габрово

 

Заседание на Общински съвет- Габрово ще се проведе днес от 13 часа в Ритуалната зала на Общината. В дневния ред са включени 33 точки.

Сред тях са прекратяване на договора на шефа на „Общински пътнически транспорт" ЕООД Калоян Енчев, както и възлагане на обществен превоз на пътници с конкурс по утвърдената общинска, областна и републиканска транспортни схеми.

На заседанието ще бъде разгледано предложение за сдружение между общините Габрово и Трявна за създаването на регионална система за управление на отпадъците.

Предвидено е още местните парламентаристи да обсъдят включването на Община Габрово в проекта за въвеждане на задължителна предучилищна подготовка за деца, навършили петгодишна възраст от учебната 2010/2011 година.

Те ще разгледат намаляване на капацитета на Дома за деца лишени от родителски грижи „Христо Стайков" в Габрово от 43 на 40 места, както и намаляване на капацитета на Дневен център за възрастни хора с увреждания-Габрово от 30 на 25 места.

На днешното заседание ще се разгледа и кандидатстването на Община Габрово по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013" по няколко приоритетни оси.

Ще бъде гласувано и за одобряване на паралелките от общинските училища, с брой ученици под установения минимум за учебната 2010/2011 година.