Клубът на будителите осигури дарение от книги за 12 габровски читалища
Клубът на будителите осигури дарение от книги за 12 габровски читалища / Клуб на будителите

Повече от 2 хиляди тома художествена литература са разпределени между 12 малки габровски читалища, които ще допълнят библиотеките си със заглавия от български и чужди автори.

Дарението, договорено от Клуба на будителите със столичното средище „Славянска беседа", ще бъде връчено официално в петък /26 февруари/, по време на читалищна вечеринка.

Домакин ще бъде НЧ „Христо Смирненски 1949" в квартал Русевци, което е сред получателите на дарението. На всички тях ще бъдат издадени членски карти за Клуба на будителите, за да се чувстват добре дошли на събитията, организирани за хората от общността.

Поводът за събирането ще бъде отбелязан с четене на откъси от любими книги. Пред публиката ще бъде представена фотографската изложба на Росина Пенчева, наречена „Работно заглавие", която ще бъде открита в присъствието на авторката в 17, 30 часа. Сцената ще е отворена както за самодейните изпълнители, така и за изява на талантите на членовете на Клуба на будителите.

Част от програмата е и една традиционна инициатива на читалището в Русевци - вечерта на отворения буркан. На трапезата ще има от изостаналите зимни запаси, които трябва да бъдат привършени, защото е време да се хванем за зелено.