Извънредна прожекция на Love.net
Извънредна прожекция на Love.net / Община Габрово

Извънредна прожекция на "Love.net" е предвиде4на днес за 14 часа, съобщават от Община Габрово. Причина за това е огромният зрителски интерес и многото хора, които снощи не са могли да гледат филма.

Сценарий: Нели Димитрова, Матей Константинов, Илиян Джевелеков 
Режисьор: Илиян Джевелеков 
В ролите: Христо Шопов, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева, Диана Добрева, Диляна Попова, Лора Чешмеджиева, Йорданка Кузманова, Владимир Пенев, със спецалното участие на Джон Лоутън и Мик Бокс 

LOVE.NET разказва за любовта във всичките й проявления – за неизбежната и необяснима любов, за повърхностната егоистична любов, за обвиняващата и опрощаваща любов, за горчивата сладост на изневярата и сладката болка на отмъщението... 
Вторият най-успешен български филм след „Мисия Лондон” с над 200 000 зрители в киносалоните. 

Фестивали и награди: 33-ти Международен филмов фестивал Москва, 2011 – Официална извънсъстезателна програма.

Днес от 16 часа може да видим Нова българска анимация, където ще бъдат показани My Happy End, Дребосъкът, Хамлет от Холивуд, Сноуборд, Три сестри и Андрей, Козата, Храс!, Когато още бяхме грешници, Избавление, Жълто, И така 365 дни, Дали?, Мачо, Мухата.

От 18 часа е прожекцията на българския филм "Пантелей".

В последните дни на Втората световна война провинциалният учител Пантелей пристига в София при свой братовчед и съвсем случайно се забърква в типичен за времето конфликт. От чиста човечност отвежда ранен в най-близката болница и оставя там паспорта си. Раненият се оказва борец от съпротивителното движение. Останал без документи за самоличност, Пантелей минава в нелегалност. Така започва неговата “любителска” Съпротива и следва низ от комични ситуации Изправен пред заплахата да бъде арестуван всеки момент, Пантелей търси изход и напълно несъзнателно извършва поредица от героични дела. Фестивали и награди: СБФД ’78 – наградата за режисура, София ’79 – наградата за киноизкуство, МКФ Прага ’79 – наградата за мъжка роля на Павел Поппандов.

От 20 часа е филмът "Концертът", който е коопродукция на Франция, Италия, Румъния, Белгия, Русия.

Преди 30 години уважаваният диригент на оркестъра на Болшой театър Андрей Филипов е уволнен, защото е назначил евреи музиканти. Сега той е прост чистач в театъра, когато случайно научава, че театър Шатле в Париж кани оркестъра да изнесе концерт там. Филипов решава да събере бившите си колеги и да свирят във френската столица вместо истинския оркестър.  

Лентата е печелила Наградата “Сезар” за 2010 за най-добра филмова музика и озвучаване; “Давид на Донатело” 2010 – за най-добър европейски филм; “Сребърна лента” 2010 на Италианския синдикат на филмовите журналисти за европейски филм (Раду Михайлеану). 
[/justify]