Изложбата „КарикаТуристи”  в Севлиево
Изложбата „КарикаТуристи” в Севлиево / netinfo

Изложбата „КарикаТуристи" гостува в Севлиево. Тя ще остане от  2 до 12 април в ДК "Мара Белчева"

Изложбата е посветена на един от най-актуалните проблеми на съвременното общество - опазване и защита на природата. Творбите на българските и чуждестранните автори са своеобразно послание към всички хора на планетата Земя за повече грижи към природните богатства и предупреждение за трагичните последици, които може да предизвика нехайното отношение към околната среда.

Тематичната колекция включва 79 карикатури на 65 автори от 21 държави от 4 континента. Тя е част от художествения фонд „Хумор на народите" на Дома на хумора и сатирата - Габрово, събиран в продължение на 40 години. 

Изложбата в Севлиево представя подбрана колекция от 20 карикатури на екологична тема, създадени от изтъкнати майстори в жанра.Тя е част от едноименната пътуваща изложба, подготвена от Музея "Дом на хумора и сатирата" в партньорство с Дирекция "Национален парк ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН", чието международно турне, осъществено чрез Културния институт на Министерството на външните работи на Р. България включва градовете Атина, Женева, Шанхай, Новосибирск, Анкара и Варшава.